25 Şubat 2010 Perşembe

PAPATYA

Papatyalar görünüşleriyle insana huzur veren kokularıyla ferahlık duygusu sağlayan doğada var olan tüm çiçeklerin arasında masumiyeti, saflığı, görüntüsüyle en güzel temsil eden çiçeklerden birisidir. Kimi zaman çocukluğumuzuda hatırlatır papatyalar, az toplanmamıştır ilkokulda öğretmenlerimize sevgimizi göstermek için…

Bazı zamanlarda aksesuar olarakta kullanırız. Örneğin, gelinlik kıyafetlerimizin tacını papatyalardan yaptırırız birde yapılan bir kır düğünüyse hiç şüphesiz her masanın ve sandalyenin aksesuarıdır papatyalar.

Hemen hemen herkes hayatının bir bölümünde papatyalarla oynanan o meşhur oyunu da oynamıştır. “Seviyor Sevmiyor” oyunu, kim bilir seviyor çıkana kadar kaç papatya heba edilmiştir.  Bazen mutlu etmiş, bazen de üzmüştür bizleri . Papatya denilince çoğu kişinin aklına eminim bu oyun geliyordur. Hatta şarkısı da vardır bilmem hatırlar mısınız? Demet SAĞIROĞLU seslendirmiştir. Şarkıya papatyalarla ilgili bir şiirle başlamıştır sonrasında seviyor, sevmiyor diye devam etmiştir.





Sevdiğiniz kişiye papatya göndermek isterseniz,
Çiçek Sepeti adresine girerek sevdiğiniz kişiye hoş bir süpriz yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder