25 Şubat 2010 Perşembe

ÇİÇEK GÖNDERMEK




Çiçek göndermek günümüzde ve eskiden bu yana kişinin her türlü amacında kimi zaman kurtarıcı, kimi zaman etkileyici, kimi zaman duygularının tercümanı kimi zamanda minnet duygusunu ifade eden bir rol oynamıştır.


Çiçek göndermenin bir çok bahanesinin olmasının yanı sıra örneğin; doğumgünü, anneler günü, babalar günü, öğretmenler günü, sevgililer günü, evlilik yıldönümü, tebrik etmek anlamında, kutlama anlamında, yeni bir işe başlamada, anne olmada, bir başarı kazanılması sonucunda kısacası çoğunu “özel gün” diye adlandırdığımız durumların dışında sebebsiz yere de gönderdiğimiz çiçeklerde vardır. Kişiye sadece süpriz yapmak, onu mutlu etmek yada yüzünde ufak bir tebessüm bırakabilmek adına gönderebiliriz.


Çiçekler, görsel bir güzelliğe sahip, masumiyeti simgeleyen, insanın ruhuna iyi gelen
( genellikle bayanların), renkleriyle, kokularıyla pozitif hissiyat sağlayan doğanın insanoğluna armağan etmiş olduğu mucizelerin en renklisidir. Kısacası bu kadar olumlu etkileri olan çiçekleri kişiye göndermek için özel gün yada özel sebep aramamak gerekir. Her koşulda gönderilebilir ve gönderilenin yüzünde gülümseme oluşturulabilinir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder