25 Şubat 2010 Perşembe

ÇİÇEK SEPETİ YAPIMI VE BİLİNMESİ GEREKENLER...


Çiçek sepetinin meydana getirilmesinde, genellikle içerisinde süslemede kullanılan bitkiler ve bilinmesi gereken bazı püf noktalar vardır. Onları kısaca şöyle özetleyebiliriz.

ISLAK YOSUN: Yosunun özellikle ıslak olmasının sebebi; sepet içerisinde bulunan çiçeklerin daha uzun süre muhafaza edilmesi amaçlıdır.

FUJER: Eğrelti türü bir bitkidir. Dalları ince olmakla birlikte yaprakları küçük ve bol sıklıktadır. Genellikle nemli ortamlarda yetişmelerinden ötürü eğer fujeri salon bitkisi olarak kullanacaksak sürekli nemli tutmamız gerekir aksi takdirde kısa zamanda kuruyabilirler. Ayrıca köklerinde çürüme meydana gelmemesi için çok sulamamak ve aydınlık bir mekanı tercih etmemiz gerekir.



ADİANTUM: Eğrelti türü bir bitkidir. Hemen hemen fujerleri andıran adiantumları diğer eğrelti türü bitkilerden ayıran özelliği, yapraklarının daha küçük ve kibar, dallarınında bir o kadar ince olmasıdır. Aşırı olmadığı sürece sıcağı seven bu bitkileri yine diğer eğreltiler gibi nemli tutmak gerekir. Aranjmanlara görselliğiyle güzellik katar adiantumlar.



HASIR: Günlük yaşantımızda sıkça karşılaşırız hasırdan yapılmış çeşitli eşyalarla. Özellikle çiçek sepeti yapımında çok büyük bir rolü vardır. Hasır, bitki saplarından örülmesinin yanı sıra rafyadanda elde edilebiliyor. Rafya; uzunca yaprakları olan iri gövdeye sahip palmiyelerdir. Genellikle afrikada çok sık rastlanır rafyalara. Saz gövdelirindende elde edilen hasırları günlük hayatımızda çok amaçlı sebeplerle kullabiliriz. Örneğin; Çeşitli dekoratif eşyaların konulması için alt tabanını hasırdan oluşturabiliriz yada hasırlarla yapılmış olan çeşitli boylarda ve ebatlardaki sepetlere kurutulmuş çiçekler koyarak güzel bir görüntü elde edebiliriz.



HER ÇEŞİT ÇİÇEK İÇİN
ÇEŞİTLİ SEPETLER KULLANILIR.
EN AZ ÇİÇEKLER KADAR SEPETLERİNİNDE ÇEŞİTİ BOLDUR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder